Flexibele ervaring

Hoe ziet het maken van een Bedrijfsvideo eruit?

Het maken van een Professionele bedrijfsvideo is een dynamisch proces. Daardoor is overleg in elke fase van groot belang om een product te maken dat aansluit bij de wensen van een klant. Het produceren van een bedrijfsvideo is grofweg onder te verdelen in vier proces stappen.

  • Stap 1: Plannen
  • Stap 2: Opnames
  • Stap 3: Montage
  • Stap 4: Nazorg

Proces stap 1 begint wanneer een klant bij ons een vrijblijvende offerte opvraagt. Vervolgens is het verstandig om te kijken naar de creatieve mogelijkheden binnen een bepaald budget en tijdslimiet. Fenix Films en de klant bespreken samen deze onderwerpen in het eerste gesprek. Deze eerste fase is vaak het meest bepalend voor hoe het eindproduct eruit zal zien en vereist ook de meeste creativiteit.

 

The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
– Albert Einstein

De uitvoering

In proces stap 2 wordt het plan dat is goedgekeurd door de klant uitgevoerd en zullen de opnames plaatsvinden. De hoeveelheid werk dat hierin zit verschilt sterk. Dit varieert gebruikelijk van een paar uur tot bijvoorbeeld een aantal dagen.

Vervolgens begint proces stap 3 meteen na de opnames. Gelijk dezelfde dag worden de opgenomen beelden verwerkt en verdeeld Fenix Films ze tussen alle montage pc’s. In deze stap vindt de editing, color correction/grading, vfx, animatie en geluid editing plaats. In deze proces stap is het van belang een korte verbinding te hebben met de klant om zo een op maat gemaakte bedrijfsvideo te leveren dat precies voldoet aan de verwachtingen.

Ten slotte de laatste stap, nazorg. Deze stap maakt Fenix Films uniek ten opzichte van 80% van de markt. Fenix Films gaat door met aanpassen totdat de klant 100% tevreden is. Daarnaast bewaard Fenix Films al het beeldmateriaal ten minste 10 jaar lang tenzij de klant anders van haar verlangt. Op deze manier kan Fenix Films op aanvraag aanpassingen blijven verzorgen. Voor de klant betekend dit bovendien de mogelijkheid om een jaar later zijn bedrijfsvideo te updaten met nog ongebruikt beeld materiaal.

Bedrijfsvideo proces