Muziek zit Daniël Metz in zijn genen. Een aantal jaren conservatorium en vooral veel praktijkervaring zorgen voor de rest. Het maakt van hem een veelzijdig muzikant die vrijwel alle toetsinstrumenten perfect beheerst. Inmiddels schrijft hij ook zijn eigen muziek en brengt geregeld een nieuw nummer uit. Wij als Fenix Films zijn gevraagd om voor het meest recente nummer van Daniel Metz een muziekvideo te maken.

Bij het maken van een muziekvideo zoals deze is de voorbereiding misschien wel het belangrijkste proces. In deze fase van de productie wordt de toon gezet voor de algemene uitstraling van de video. Het is belangrijk om de emotie achter de muziek goed te vertalen naar beelden die deze emoties versterken en kracht geven.

Eenmaal aangekomen op de locatie Bleken de ligging van de boten en de smalle steigers voor enige problemen te zorgen. Zo waren er ook booteigenaren die tijdens de opnames besloten te gaan varen. Dit is natuurlijk heel logisch met mooi weer, maar zorgde voor ons voor een hersenkraker. In de muziekvideo wil je namelijk niet dat in het ene shot een rode boot op de achtergrond te zien is en in het daaropvolgende shot een blauwe boot. Maar gelukkig zijn de opnames soepel verlopen en nadat de video goed door de editing was gekomen waren alle partijen erg te spreken over het uiteindelijke resultaat.