Bereik uw klanten op een nieuwe manier

Zoals je misschien wel weet speelt video een steeds grotere rol in online marketing, maar hoe kan jij het doorvoeren in jouw bedrijf? En voor welke producten of diensten is video marketing nou de perfecte uitkomst? Door de jarenlange ervaring die wij als Fenix Films hebben opgedaan kunnen we een duidelijk antwoordt geven op deze vragen.

Marketing video

Marketeers hebben vaak bepaalde doelstellingen waarna zij streven. Meestal worden deze doelstellingen gemeten met behulp van KPI’s oftewel Key Performance Indicators. KPI’s zijn indicatoren die aangeven hoe bijvoorbeeld omzet, winst of conversie veranderd.

Doelstellingen kunnen op meerdere manieren door marketeers worden benaderd en video marketing is hier 1 van. Zoals eerder genoemd stijgt deze marketingtool in populariteit en dat is niet zonder reden. Een goed uitgewerkte en verspreide bedrijfsvideo kan een bedrijf veel nieuwe klanten opleveren. Dit komt ook naar voren in een groot aantal onderzoeken. Wil je hier meer over lezen dan kun je hier een kijkje nemen.

Misschien klinkt dit voor jou bekend in de oren, maar uit ervaring weten we dat de uitvoering hiervan soms erg veel voeten in de aarde heeft.

Waarom zou je kiezen voor video marketing?

Bij Fenix Films hebben we de ervaring dat bedrijven die een product of dienst bieden dat vergelijkbaar is aan dat van haar concurrenten, een groot voordeel heeft bij het gebruik van video marketing. Doordat hun producten of diensten redelijk hetzelfde zijn is het belangrijk om te differentiëren op een ander gebied.

Een voorbeeld hiervan zijn restaurants. Restaurants bieden allemaal ongeveer hetzelfde product, namelijk lekker eten. Om die reden proberen restaurants zich te onderscheiden door middel van bijvoorbeeld sfeer, persoonlijke benadering, gezelligheid of bepaalde thema’s.

Het duidelijk maken van jouw USP’s (Unique Selling Points) bij de klant is niet even gemakkelijk. Zeker als zo’n Unique Selling Point met gevoel te maken heeft. In deze situaties is video marketing de ultieme oplossing om uw klanten te bereiken. Video kan gevoel heel erg goed overbrengen op de kijker. Denk maar aan hoe je in tranen uitbarstte tijdens het einde van de film Titanic.

Vormen van video marketing

Vervolgens is het verstandig om stil te staan bij de vraag welke vorm van video marketing je wilt gaan gebruiken. Er zijn erg veel manieren om een video te maken/ laten maken en te verspreiden. Om het gemakkelijk voor je te maken hebben we hieronder een aantal vormen op een rijtje gezet.

Bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo laat goed zien hoe jouw bedrijf eruitziet, waar het bedrijf in uitblinkt en hoe het bedrijf omgaat met klanten. Bovendien kan een bedrijfsvideo op talloze manieren worden vormgegeven. Deze vorm is vaak erg handig voor bedrijven die in de B2B markt zitten. Bovendien zorgt een bedrijfsvideo op de homepagina van jouw website voor een betere vindbaarheid in Google.

Interview

De interview video is uiterst bruikbaar voor producten of diensten waarbij je de gebruikservaring van klanten wil delen. Vaak wordt er benadrukt in de online marketing hoe belangrijk reviews zijn voor webshops. Een interview kan een klantreview extra gewicht meegeven.

How to video/ Product demonstratie

Verkoopt jouw bedrijf een product dat voor sommige klanten lastig is om te gebruiken en draait de klantenservice daardoor overuren? Dan kunnen how-to video’s enorm van pas komen. How-to video zijn vooral populair geworden door YouTube. Zeg nou eerlijk, een video kijken over de montage van een Ikea kast is veel interessanter als die rottige onduidelijke handleiding.

Animatie

Animaties zijn handig om snel en duidelijk informatie over te brengen op bijvoorbeeld klanten en personeel. Ook het onderwijs maakt dankbaar gebruik van animatie om deze reden.